Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2221-2250 of 2995 posts

Ja kuidas ma saan nii teha, et mu kasutajaliidese keel on inglise, aga nimed on eesti keeles?
Ehk teisiti - kui geni näitab praegust nime English(default), siis kas ta ei võiks öelda lihtsalt Default või midagi taolist, et senine nimi ei oleks üldse keelega seotud?
Ja lisaks, et saaks olemasolevale (praegusele) nimekujule öelda, mis keeles ta on.

Kui saad, Lauri, tee Genile sedalaadi ettepanek - need eelmised asjad on kõik ühe ja sama probleemi erinevad tahud.

Esiteks peab ütlema, et Geni käitumine keeltega eile ja täna on "mõnevõrra erinav". Ilmselt ma sattusin eile tegutsema just sel ajal, kui programmi loogikat muudeti. Lisaks keelevaliku nuppude imelikule tekkimisele ja kadumisele olid häireid ka muudes tegevustes.. Täna tundub jälle kõik rohkem paigas olevat.

Täna seda loogikat üle vaadates jäid paar asja häirima. Näiteks muudad profiili lisainfot. Üleval real on nupud English (Default) ja Eesti. Eesti patrioodina klikid Eestile ja vau vilks-vilks on sul kaks versiooni tekstist Aga kui paljud kasutajad saavad aru, et tal tekkis teine versioon. Et ta peaks ingliskeelse versiooni kustutama või tõlkima. Selles mõttes on Arvo idee väga õige. Default ei tohiks olla seotud mingi keelega. Ja keele lisamine peaks eeldama kasutajalt mingit "natuke suuremat" tahteavaldust, mingit eraldi tunnust, et selle profiili juures meil on mitu keelt kasutusel. Muukeelsete kasutajate informeerimiseks võiks olla lisatunnus, et see profiil on ühekeelne ja see profiili keel on siis eesti, prantsuse või saksa..

Sugulusaste otsimine GENI kaudu on loterii. On hea, et selline asi on GENIs olemas, aga seda ei saa võtta viimase sõnana.
Asja näitlikustamiseks toon näite enda suhtest kirjanik August Mälguga.
Veresuguluse näitamiseks tuleb minna minu vaarisa Sepa Taavi Teerni kaudu tema Mälgult pärit isaemani Mare Mälk Teernini. Selle Mare Mälk Teerni noorem vend Toomas Mälk oli kirjanik August Mälgu vaarisa. Ja veresugulus on tuvastatud. Ühised esivanemad on Mare ja Toomase isa ja ema.
GENI süsteem võib vabalt välja tuua ka selle, et kirjanik August Mälk on minu vaarisa Sepa Taavi Teerni kümme aastat vanema õe Mare Teern Mälgu (NB! Ka Mare) mehe Aadu Mälgu venna Märt Mälgu poja Tomase poeg. Ehk vaarisa õde Mare Teern Mälk oli abielus kirjanik August Mälgu vanaonu Aadu Mälguga. Ja veresugulust pole mul kirjanikuga. On abieluside.
Arvatavasti GENI püüab mingite oma algoritmidega mingi seose kahe inimese vahel leida. Arvan, et profiilide sisestuse järjekorra muutmisel ja näiteks vahepealsel kustutamisel ja uuesti teises järjekorras lisamisel võib GENI saada teistsuguse sugulussideme kahe isiku vahel. Kusjuures veresugulust ei näidata, vaid mingi teine sugulusaste.
Muide, sellise tõiga avastamisel oli mul ühelt poolt heameel, et ma selle avastasin isegi oma lähisugulaskonnas. Teiselt poolt teeb see asja realiseerimise programmeerimisvahenditega arvatavasti keerukamaks.

Keele valikus tuleks parandada iludusviga. Profiili alumisel äärel on sönad: Genist, Tingimused, Privaatsus, Ajaveeb, Viki, Maailmapuu, Abi, eesti. Välismaailmal ei ole aimu miks eesti on väikese algtähega, eriti kus reas on kõik teised sõnad suure algtähega.

Vello Suigussaar mis on välismaailmal asja sellega kuidas eesti keele omakeelne nimi kirjutatakse ja kas reegel nõuab meil alguseks suurt või väikest tähte? Praegu on korrektne ja ma mingi "ilu" pärast küll sinna mingit suurtähte ei loo. Seda viimast "eesti" näeb seal Abi järel vaid see isik kes on eesti keele valinud kasutuseks Genis. Vaikimisi on seal English.
Ka dansk on seal keelte reas allpool väikese tähega.
Siin http://www.geni.com/tr8n/language/table muide on kõik inglise keelsed nimed ja seega suure algustähega (ja tegelikult on Genis rohkem keeli kui siin nimekirjas).

Jaksu

Lauri

Private User, Kalev Pullonen - te harjuge sellega, et enamasti on nimede juues English sama mis eesti sest seesama ladina tähestik kasutusel. Sellest ei tasu üldse end häirida lasta.
Jah ma olen saatnud Genile taotluse, et nimede ja lisateabe sisestamise keel vaikimisi - aga seda uue isikukirje lisamisel või esmakordselt lisateabe väljale kirjutamisel - oleks sama mis paigastamise ehk keele valikus valitud keel, meil siis eesti.
Eks näe kuidas nad seda jõuavad. Kõik mis varem sisestatud jääb nii-ehk-nii märgituna English. Kui te just ei hakka kõike nüüd teisaldama / kopeerima ning uuesti tegema (aga Genis on tunduvalt vajalikumaid asju teha...).

Lauri, ma ju harjungi - ega see virisemist ei sega :)
Lihtsalt see keelendus ei ole genis võib-olla kõige põhjalikumalt läbi mõeldud. Ja ega need 'meeriklased ja paljud eestlasedki ei kujuta ette, et inimeste kodukeel ja arvutikeel ei ole alati üks ja seesama.

Ehk mina kui eluaeg arvutis inglise keelega kokku puutunud inime ei võta kuidagi omaks ühegi programmi eestindust - ma ei saa sellest lihtsalt aru, see on nii kunstlik ja lihtsalt "öudne". Seda sa ju genilt paluda ei taha, et saaks eraldi määrata kasutajaliidese keele ja sisestatavate andmete vaikimisi keele, mõnekümne minusuguse huvides?

See keele määramine muutub aga aktuaasemaks vene keele puhul Mul on liin sugulasi, kes hajusid venemaale ja nende järeltulijad ei tea eesti keelest suurt midagi (ehkki ühe tüübi alias vene foorumites on Tere:)). Loogiline oleks nad siis siis sisestada kahes keeles - eesti/inglise ja vene (otsitakse neid vast ikka mõlema keele järgi). Nüüd, kui ma tahaksin puud vm andmeid näha nii, et asi on üldiselt eesti/inglise keeles, aga osad inimesed (kes rahvuselt venelased) vaikimisi venekeelsed, siis kuda ma seda teen?

Ma ei hakka jah midagi kopeerima, aga kui saaks lihtsalt ühe valikuga öelda, et selle profiili English peab tegelikult olema Eesti või Russian, siis sellga ma isegi tegeleksin.

A aitab nüüd mulle sellest teemast küll.

Lauri, eks me harju. Minu mure ei olnud seotud endaga, Kuna tööalaselt tegelen tarkvaraarenduse ja arenduste juurutamisega, siis on tekkinud mõningane kogemus arendustega kaasnevatest kasutajaprobleemidest. Ja antud juhul ma nägingi seda kohta, mis valdaval enamikel kasutajatest võib tekitada arudsaamatust. Tänaseks on see minu soov, et uue paraleelkeele tekitamine ei oleks nii lihtne, ka täidetud. Tänud tegijatele :)

Viidatud probleem esines siis, kui kasutajakeeleks ei olnud Inglise keel. Arvol oli Inglise keel ja tal kindlasti neid kiirvaliku nuppe ei olnud. Ma ei tea, kuidas teil on. Aga hetkel on hästi.

Täna ma nägin ühte teist huvitavat nähtust. Mestimiste all vastuoluna andmetes andis Geni vastuolulised sünnikuupäevad. Need olid:
13/1/xxxx ja 1/13/xxxx. Aasta oli sama :)
Kui ma valisin 13/1/xxxx, siis andis veateate, et Genil on tehnilisi probleeme.
Kui ma järgmise ringiga läksin ja valisin sobivaks 1/13/xxxx, siis salvestas ilust ära ja näitas sünnnipäevana 13. jaanuarit :)

Kalev, need on ilmselt kunagi GEDCOM formaadis imporditud andmed, kus kuupäev on nö valepidi (DD/MM/YYYY). Arvatavasti geni hoiab neid (vähemalt mingil tasemel) tekstina, samas igasugusel tegevusel kontrollib, et kuupäev ikka legaalne oleks.

Kalev Pullonen Just - see on teada probleem ja korduvalt raporteeritud. Vastuolude aknas on kuupäevad alati kujul KK/PP/AAAA vaatamata sellele kuidas kasutajal on kuupäevavorming valitud.

Lauri

Private User neid GEDCOM-ist hoitakse enamasti nii et PP on kadunud ja KK/AAAA tekitab tavavaates KK xx AAAA
Kui käsitsi isikukirjes ära parandada 00.KK.AAAA siis tekitab õige vaate
kuunimi AAAA.
Mõni üksik on valesti sees nii, et tegelikult on PP.KK.AAA asemel KK.PP.AAAA neid tunneb ära vaid siis kui PP (KK) > 12
ehk siis kuvab Invalid Date seespool ja väljaspool KK. "vigane kuu" AAAA isikukirjevaates

Aitäh, Lauri Kreen. Genis keele kasutamise nüanssidest tulen tagasi hoopis lihtsama küsimuse juurde. Kui on prifiili alumisel real terve joru suure algtähega sõnu, siis jõudes "eesti" juurde ei sobi seda samuti suure tähega kirjutada?. Minule on see natuke võõras.. Eestis on see nähtav kõigil kasutajatel. Et olla korrektne, kas siis kirjutada kogu lugu väikeste tähtedega?

Tere õhtust genilased !
Kas viited ka teil kipuvad mestides (?) tekkima topelt või on aps minu Win ( 8`l ?
Soovin kõigile värvilist sügist !

Tere õhtust!
Mul ka Win. 8,1.
Kui mõlemal profiilil on viited juures, siis tekkivad topelt.

Nii peabki olema kui lisateabe väljal oli mõlemal mestitaval midagi.
See tuleb siis pärst käsitsi üle vaadata.

Kui aga topelt on teave mis varem oli vaid ühel on tegu mingi Geni rikkega.
Tooge siia mõni näide / link

hetkel ei leidnud ( olen neid korrastanud kui komistan ) kuid kui leian annan teada milline see välja näeb kirjena.

Saatsin Genile raporti topelttekstide kohta.

Mul pani mõlemast profiilist, kustutasin liigsed ära, nüüd lingi panemiseks taastasin. Ma ei näe siin probleemi, muudatused lahti ja üleliigne kustutada.

Maria Täht

Lauri Kreen

Isikukirje lisateabe väljal on pärast mestimist minu poolt lisatud tekstid kahekordsed, vaata näiteks [Klaukse] Klaus Woter

http://www.geni.com/people/Maria-Täht/6000000003439564890

Minu Win.8,1 teksti kahekordselt ei lisa nagu Arne Pajula poolt pandud lingilt näha. Mõned viited on topelt küll, aga need olid enne , mina pole omalt tekste juurde lisanud.

nagu lubatud väike näide kuidas peale mestimast tekkivad viimased viited topelt
Lilli Johanna Elisabeth Paukson (Tiiskäp)
Kuid jõudumööda parandan ära.
Hirm on veidi vaid kui kustutan topelt kande kas see viide peale topelt viite kustutamist ikka alles jääb peale nn Geni uuendamist. Kurb oleks kui viited kaovad
Soovin kõigile head puremist !

Väga kummaline, miks minul nii ei ole, tegin eksperimendi, lisasin olemasolevale tekstile veel ühe lõigu juurde - ei mingit topeltteksti.

Gustaw (Kustav / Kustas) Alpius

Ei kustuta see Geni teil mingeid asju ise. Kui ka tehakse mingi script siis see ei puutu seda teksti kust te käsitsi juba topelt asjad eemalasite.

Tere!
Mul on küsimus selline, et miks näitab Geni mu otseseid esivanemaid (mitte kõiki, aga väga paljusid) läbi teiste perekondade? Kas sellist asja ise kuidagi muuta ei saaks? Nii narr on vaadata, kui minust 8 põlve varem elanud vaarema või -isa on mittesugulane.

Private User - see on üks tuntud veidrus et enamasti ei näita Geni mitte vereliini vaid otsib otsemat/ lühemat teed (läbi abielude ja hõimlaste seega).
Samas on see tee tihti veider sest pärast nn tee moodustamist on puid liidetud, osa harusid lahti lõigatud jne. Tee arvutuse uuendamine (töömahukas) juba valmis puus käib ainult paar korda aastas juhul kui kuraatorid seda ise varem ei telli (meie jaoks on teatud olukorras (mitte alati ja igal pool) olemas selline värskendamise nupp). Geni on lubanud tulevikus sugulussidemete otsingule 2 versiooni anda A) Vereliini pidi (kui see on võimalik), B) üle hõimlaste / partnerluse.

Kellega te seda veidrat sugulusteed näete?

P.S. Minu ja teie vahelise sugulustee lasi just mul ära värskendada, äkki muutis ka selle teise haru?

No üks esivanem on [[Veski Tõnise] Tõnis], kes on tegelikult mu 6th great grandfather, aga mulle näitab teda kui your third cousin's wife's fifth great grandfather, kusjuures tee on oluliselt pikem. Sealt kaudu on meie vahel lausa 15 isikut.

Private User Vaata nüüd - värskendasin seda teed... (7 isikut vahel)

See sai nüüd jah õigeks, aga [Veski Tõnise] Tõnis'e isa ja ema on ikka "võõrad". :D

Showing 2221-2250 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion