Private User kui on kahtlus et võib olla surnud - siis märkige surnuks (näiteks kõik üle 90 aastased kelle kohta te pole kindlad et elus) ja seejärel saab üldjuhul muuta avalikuks. Kui siis ka ei saa (aga on vaja) siis PRO või C tekitab talle avaliku topeltvenna või topeltõe ja mestib need topeltkanded (kui haldust pole vaja - eemaldage end seejärel haldurite hulgast).
Mida sa arvad need inimesed mõtlevad sinust, kui sa nö "tapad" nad ära kui nad on 90. aastased ilma, et teada kas nad on surnud või mitte. Mina lasen need elada kuni kindlasti tean, et nad surnud on. 105 aastased on enamvähem kindlasti läinud. Erandeid on ka selles vanuses. Igatahes 90.a. on liiga noor.
Private User See piir on igaühe enda otsustada. Tegelikult on Genis külluses ka 80+ aastaseid elavaid isikuid kes tegelikkuses ammu surnuaial.
Ma ei räägi neist kes väljaspool n-ö perepuud vaid ikka perepuu sees:
http://www.geni.com/list/stats?chart=age&group=family - paar esimest lehekülge (kellegi teise pereliikme kohta: http://www.geni.com/list/stats?chart=age&focus_id=NUMBER_SIIA&a... ). Vähemalt kord aastas olen haldajatele päringu saatnud - kas elus? Vastust kas ei saabu või on see, et ei tea ise ka. Sel juhul märgingi surnuteks. Kaebuse (ehk siis n-ö hädakisa) korral saab ju alati vea parandada ja tagasi elevaks muuta.
Aitäh, Lauri Kreen, vastamast.
Surnuks tunnistamise osas olen Rein Liivaga sama meelt. Surnuks märkimata jätmine on lähedastele vähem ehmatav kui elava surnuks tunnistamine. Räägin isiklikest kogemustest. Õnneks sain surnuks märkijalt kiiresti vastuse (arvas, et 95 aastat vana ei saa ju inimene ometi olla) ja ei jõudnud kogu suguvõsa ärevile ajada.
Tere!
Olen töötanud surmakuulutustega Stockholmis välja antud Eesti Päevalehes ligemale 25 aastat ja tean et suurosa eestlasi nüüdsel ajal surevad siis kui nad on ehk 85-90. On ka ette tulnud inimesi kes on elanud 107. aastaseks. Viimasel ajal on päris mitmed 90+. Nüüd käin läbi USAs välja antud Vaba Eest Sõna ja leian et varematel aastatel väga paljud surid noorelt, pärast rasket haigust ja seda juba 30 - 60. aastatena. Olen ka püüdnud parandada neid inimesi geni.comis, kellel on sündimise, ehk suremise ajad olnud teadmatud, ehk puudulikud. Seda ainult neil kes on avalikustatud. Paljud mulle lukkus olevad inimesed, olen näinud kuidas nende haldajad arvavad vanaisa olema kuini 30 aastat viltu. Sellepärast pooldan, et kui sugulane on surnud, teha temast avalik inimene (roheline punkt nime taga), nii et saaks neid parandada. Vaba Eestlane ja EPL on juba läbi käidud. Rootsi osas, mul on ülevaade isikutest, kes on surnud aastate vahel 1944-2013.
Minul on kolme-nelja aasta jooksul olnud iseeneslikult ehk süsteemi poolt genereerituna (pole ise midagi vahetanud) kasutusel kõik variandid - seda ma mõtlesingi, kui kirjutasin, et ükskõik, kuidas sisestan - kas aasta, kuu, kuupäev, kuupäev, kuu, aasta; kuu, kuupäev, aasta, jnejne.
Huvitav on ka see, et abiellumiskuupäevi laseb sisestada, sündide-surmade puhul olen pidanud paari-kolme päeva jooksul piirduma vaid aastaga. Ühel profiilil on siiski õnnestunud sünnikuupäev ja kuu ka lisaks aastale viimaste päevade jooksul ära salvestada. Miks see läbi läks ja teised mitte, ma ei tea.
Arvasin, et ajutine "rike". Võimalik, et ongi.
Kas äkki geni.com eeldab, et ma aeg-ajalt peaksin käima konto sätteid uuendamas? See peaks siiski vahend, mitte tehisintellekt olema. Miks ma pean eeldama, et "nüüd, viimasel ajal ..." nagu Agnes kirjutas, tahab süsteem äkki hoopis uuemat lähenemist? Kahju, kui suur osa energiast läheb süsteemi ülekavaldamisele :(
Private User Kas siin valik OK?
http://www.geni.com/account_settings/localization/
muutke edasi-tagasi ja salvestage.
Kas puuvaates või isikukirjevaates?
Või ei lae brauser andmete lehte lõpuni? Kuni lehte laaditakse ei toimi kuupäevakontroll (see paremal kasti taga) ja sisestada ei saa.
Agnes Valgiste - seadke omale sobiv variant siin:
http://www.geni.com/account_settings/localization/ teil vist praegu KK PP AAAA
Aitäh Lauri Kreen
Sain juba Leho Ainsaar õpetuse järgi tehtud. Aga jah, pidevalt siin muutub midagi, justkui paremaks. Aga tühjagi ta paremaks muutub, geni lihtsalt ei lase mugavalt ja harjunult tegutseda, pidevalt tuleb "valvel" olla ja muutustega harjuda ning leppida :)
Tõlketiimile: Kui praegu tuleb e-postkasti teade kellegi sünnipäevast või juubelist, on kohe Geni logo all olevas tiitelreas kõigil sõnadel suur algustäht, nt: "Eesnimi Perenimi Saab Täna 32-aastaseks"
Järgmisel real on tordi ikooni järel aga sama tekst juba nii: "Eesnimi Perenimi saab täna 32-aastaseks"
Ehk annab seda kohendada.
Huvitav on ka see, et kui seda suurte algustähtedega rida kopeerida ja kleepida (nt siia kirja), on "Saab Täna" kirjas jälle "saab täna" kujul, st ilma suurte algustähtedeta.
Private User kahjuks veel ei anna - on korduvalt selle üle torisetud/kaevatud.
Tõlge on OK, see on neil seal lehekülje sees mitmel pool nn "Auto Title Case Script" mis sama lause pealkirjaks olemise korral (ka teemareas ja abitekstides) suurtähti tekitab. Olen palunud eesti keele korral see funktsioon igal pool keelata aga küllap siis liiga keeruline...
Arne Pajula jt palun seletage mulle ka mis on taimaut, kuidas on see seotud olukorraga, kui muudatusi ei näe ?
Firefox 24.0 ja Chrome 30.0.1599.101 m näitavad ilusti muudatusi, ehk oli ajutine nähtus...
Teavet brauseri kohta saab menüüst Abi alt - teave brauseri kohta.
Timeout on vist siis kui mingi skript töötab liiga kaua, siis brauser lõpetab selle töö arvates, et midagi on viltu. Mul "Laadin muudatusi" oli mingi 10 sek. ees ja siis kuvas nende profiilide muudtused mida jälgin.