Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 1771-1800 of 2995 posts

Jaak Tulp, ma ei mõelnudki, et Geni tiim kohe midagi progema tõttab, eriti kuna see ei ole globaalses mõttes vist eriti vajalik teema. Lauri lihtsalt küsis mu tahtmisi ja ma siis ütlesin, millest ma olen puudust tundnud :)
Ma ei näe erilist põhjust oma profiile ajaviiteks üle käia. Kui keegi on neid muutnud, siis küll; kui ma ise sama puuharu andmeid täpsustan, siis ka - aga ülejäänus ma eeldan, et andmed ise ära ei muutu.

Arvo, kõik loogiline ja arusaadav. Profiilid muutuvad ise (loe: ilma sinu sekkumiseta) küll ja muuta saavad kõik su pererühma liikmed ja avalike puhul ka koostöölised ja kõik PRO-d. Eks see on jah kõik aja küsimus ja loomulikult kellelegi seda ette kirjutada ei saa. See on umbes sama nagu kas keegi pühib tolmu või mitte.

Kas on variant, et minu hallatavate profiilide muutused ei kajastu aktiivsuse (Recent activity) ega muudatuste (Revisions) loetelus?

Ehk kui tolmu pole, siis ei pea seda ju pühkima?

http://www.geni.com/account_settings/notifications Ehk tasuks see siin üle vaadata?

Private User - peaks saama küll, mul pole infot, et ei saaks

Private User
Brother's Keeper ( http://www.bkwin.com ) on selline arvutiprogramm kuhu on võimalik sisestada väga erinevaid nimesid: Sünnijärgne nimi, Nimi peale abiellumist, Nimi talu järgi, Hüüdnimi, Tuntud ka kui ..., Ametlikult tuntakse kui ..., Varasemalt tuntud kui ..., Hetkel kasutusel olev nimi, Indiaani nimi, Muu nimi, jpm

Jaak Tulp, ma väljendusin ennist vist mitmeti mõistetavalt. Ma tahtsin küsida, kas on võimalik selline minu halduses olevate profiilide andmete muutumine, millest ma teada ei saagi, isegi kui mul on kõik teavitused õigesti seadistatud?

(Ma tean küll, et mul on mõned algselt sisestatud puuharud korrastamata, siiski on nad mul vaja enne Genis kohendamist oma arvutis korda teha. Pole ma veel nii kaua arhiviides tuhninud, et kõik esivanemadki üles leitud oleks.)

Maidu Leever, tänan info eest! (Kõik pakutud variandid peale indiaani nime leiaksid kasutamist küll :)) Esimese uurimise ringiga mulle see Brothers Keeper ei sobinud, aga ma pole teda veel nii põhjalikult näppinud, et kasutamine päris välistada. Alternatiivsete nimede võimalus on mu arust mõnedes muudes programmides ka, kahjuks pole ma veel endale lemmikut leidnud.

Minu teada peaks kõik profiiliga tehtud muudatused olema kirjas profiilis muudatused sektsioonis. Kui ei ole, siis ei oska midagi rohkemat arvata.

Kas minul või on teistel ka selline asi. Nime järgi saab otsida, kuid kui paned otsingusse sünniaasta, siis.... Ja see on juba pikemat aega, tüütavaks on lihtsalt muutunud.

We are experiencing technical difficulties

Loen jälle norrakate diskussiooni MyHeritage'i poolse geni ülevõtmise teemal ja seal on üks aktuaalne arutlus nn eluaegsete geni Pro-õiguste ostnute seas. Kuigi Eesti genilaste puhul see eluaegse Pro-õiguste ostmine ei pruugi olla nii levinud, siis ehk tuleb kasuks teada, mida norrakad kavandavad.

MyHeritage saatis rahulolematule "eluaegsele" genilasele sellise vastuskirja:
"Charles Edmonds, Dec 10 10:21 (PST):
Hi Marsha
Thank you for being part of the Geni community. Unfortunately Geni no longer supports lifetime subscriptions. If you are not interested in receiving a 5 year Geni Pro subscription and a 5 year MyHeritage data subscription, which you will be able to use on Geni, we will be happy to refund the full amount you paid for your Geni lifetime subscription.
Please let us know how you would like to proceed. We'd like to work with you on resolving this to your satisfaction.
Best Regards
Charles"

Kirja saanu arutleb edasi:
Hello everyone

I think MyHeritage has noticed that there are more of us who are unhappy but that they will take from us Lifelong Subscriptions. This assumes that I now have got a new mail from them, where they say they can refund the amount I paid for my Lifelong Subscriptions.

I guess more people have received the same mail and now it's important that we all reject this offer, and tell them what we want is to:

Keep our Lifelong Subscriptions on GENI and MyHeritage must realize that we are an important player for MyHeritage.

Ühe mõttega: ei soovita nõustuda sellega et "eluaegse õiguse" eest pakutakse nüüd uues olukorras 5-aastast õigust geni+MyHeritage. Kutsutakse ülesse pakkumist mitte vastu võtma.

Tekkiis küsimus, kuidas reastada sünnijärjekorda kui peres on kaksikud või
enam? Järjestusel jääb ruut punaseks kui panna mitmikele sama sünnijärjekord.

Private User Nad ei sündinu ju koos. Keegi neist sündis enne ja keegi pärast.

Seda kindlasti, kuid arhiividest ei ole neid andmeid eriti kerge leida.
Samas võiks ka puuvaates olla mingi märk või vihje mitmikute juures.
Üksi sünniaasta profiili juures ei ütle veel midagi.

Taaskord Gedcom'i allalaadimisest. Nädal tagasi tõmbas ilusti alla minu 25 000 veresugulast, nüüd proovisin abikaasa veresugulaste Gedcomi kätte saada, kuid tema profiili tegevuste all ei ole enam Gedcom linki. Enda peal uuesti katsetades on juurde tekkinud kastike size ning lubab tõmmata vaid 6920 isikut? Kas enam ei saagi kõiki veresugulasi või mingi ajutise asjaga tegemist? (Olen Pro).

Nendele, kes versiooniuuendusi ei oska üles otsida ja lugeda. Nüüd on võimalik Gedcom eksporti saada kuni 10-kordse arvu profiile enda lisatud profiilidest. Seega, et saada 100000 profiili Gedcom-i, nagu ennegi, peab olema lisanud 10000 profiili. Kui saab tõmmata 6920 isikut, siis järelikult Kristi on lisanud 692 profiili.

Ühesõnaga see gedcomi kraan keerati kenasti kinni,ma olin siis üks viimaseid õnnelikke, kes pole just megapalju sisestanud ja sealt veel kümneid tuhandeid kätte sai. Huvitav, kas geni APIde asi ka kinni pannakse? Plaanisin kunagi ühte ämblikku kirjutada, kes mööda puud jalutab ja infot alla tõmbab...

Tea kas peab nüüd ohjeldamatult libaprofiile lisama hakkama või mis?

Sic transit gloria mundi.

Noh põhimõtteliselt oleks tore kui saaks kogu Geni serverite sisu ümber kopida kuhugi mingisse Gedcom-i ja ümber transportida mingi mõistlikuma teenuspakkuja serveritesse. Siis pole tõenäoliselt kellelgi kahju ka maksta serverite ülevalpidamise eest mõistliku summa ja ei pea sellist poole mängu pealt reeglite muutmist taluma.

ikka ei saa detailselt otsida???? mingi suurem viga voimizzz?????

Ei saa jah detailselt otsida, sama probleem. Alles paar päeva tagasi töötas kenasti.

Jaak Tulp
ma olen sinuga nõus. kas kellegil pole huvi, see kõik üle viia, kohalikku võrku.asi hakkab juba kontolli alt väljuma, kui nad on hakanud piirama.

Arvutigurud!!! Palun võtke ette Eesti sugupuu loomine: olen nõus maksma tehtud töö eest sama raha kui hetkel Genis lootes, et ei juhtu nii nagu hetkel: detailsemat otsingut ei võimalda ja enne kui soovitud kanne avaneb jõuab võileiva ära süüa, sest "igasugused" pakkumised suurtelt võrkudelt võtavad oma
Kaunist Jõuluootust kõigile!!!
soovib "torisejast genisõltlane"

Otsimisest - tundub, et ainult aastaarvude osa annab vea, ülejäänud tingimused toimivad normaalselt. Võimalik, et see on seotud uuenenud kuupäevade formaadiga. Huvitaval kombel ei ole üldistes diskussioonides selles eriti juttu. Austet kuraatorid, kas olete juba kisa tõstnud?

Eesti sugupuu loomisest - kes organiseerib? See nõuab tasemel projektijuhti-administraatorit. Lisaks veel mõnisada tuhat eurot, aga see oleks muidugi ka projektijuhi mure leida :)

Ehkki ma pole kuskilt otsast guru, siis ma võin selle eesti sugupuu välja mõelda küll (ka sisemise poole - andmebaasid ja loogika; kasutajaliidese ideed võib ju genilt pätsata), aga projekti juhtida ega administreerida ma ei mõista ja programmeerida pole muu töö kõrvalt lihtsalt mahti.

Private User

toetan mõtet. hea oleks, kui keegi võtaks üle.Vaja oleks andmed siit kätte saada, ennem..........................Mina juba alustasin. Mis veel annaks ära teha????

Lisaks projektijuhtimisele olen ma ka ärivallas täiesti andetu (no muidu ma vast siin ei kommenteeriks ka), aga paar (ülepingutatult) musta stsenaariumit diskussiooniks võin ikka pakkuda. Keegi võiks mingi foorumi teha, geni tehnilise abi teemas paistab see jutt kuidagi teemavälise moega.

Mulle tundub, et eesti pisitillukese turu puhul ei ole sellisel saidil mitte mingit ärilist perspektiivi. Või siis peab kasum hakkama tilkuma mingitelt kõrvalteenustel - sõprade ja seoste müük, reklaamid jmt (noh nagu Facebook teeb ja nagu Geni alul üritas teha, ainult et Genil ei tulnud nii hästi välja) - ja see tegelikult hävitaks saidi algse idee.
Kui selline sait aga tõesti kasumisse jõuaks, siis tekiks ilmselt kosilasi - ja nagu uute omanike puhul ikka, keeratakse asi lõpuks kihva või vähemalt muudetakse piisavalt eemaletõukavaks.

Teine äärmus - täiesti vabavaraline süsteem - on paraku kah ebareaalne. Ilma karmikäelise juhtimiseta kipuvad sellised ettevõtmised laiali valguma, süsteemi arendamise asemel tekivad egokonfliktid jmt. Karmikäelise juhtimise jaoks on aga vaja kõrgepalgalist juhti... Kulusid ei ole pikas perspektiivis just palju vähem kui kommertsettevõtmisel.

Riiklik tellimus on ebareaalne, aga isegi kui see tekiks, siis seda hakkaksid kummitama sarnased probleemid nagu meie IDkaardindust. Ehk siis alul on kõik ilus, mingil hetkel saab aga esimene hurraa ja raha otsa ja asi jääb vinduma; heal juhul tellitakse uus arendus uue tiimi käest (riigihankega!), kes vastavalt uutele tahtmistele teeb midagi hoopis teisti ja keerab midagi vana head kihva; samuti ei huvita kedagi väikekasutajate huvid. IDkaardindusel on vähemalt lai kandepind; suguvõsasaidil oleks see ikka oluliselt väiksem.

Natuke erinev teema oleks hajussüsteem - igal kasutajal on oma võsa oma arvutis ja suur võsa oleks kuskil severis (päris ilma keskserverita hästi ei saa; st võimalik oleks, aga süsteemi väljatöötamine ja häälestamine on palju keerulisem). Serveri kaudu saaks andmeid otsida ja sünkroniseerida, vajadusel uusi puuharusid oma võsale lisaks tõmmata jmt. Serveri koormus oleks väiksem kui tavalisel portaalil, turva- ja andmekaitseprobleemid lihtsamini lahendatavad, süsteemi loomise ja ülalpidamise kulud väiksemad. Paraku ei sobi see kasutajatele, kes ei ela kogu aeg ühes arvutis (nagu mina), kes tahaksid asja võib-olla telefoni või tableti kaudu kasutada jmt.

Nii et paluks potentsiaalstel rahastajatel ja projektijuhtidel vastu vaielda (eelistatult mitte seda geni tehnoabi teemat üle koormates) ja põhiliselt asja vedama hakata :) Mina sellel teemal siin teemas rohkem lähiajal sõna ei võta.

Private User Oota palun ca nädal veel - probleemiga tegeletakse.
Aasta/kuu/päeva alusel hetkel otsinguid (tulemuste filtreerimist) teha ei saa - süüdlane seesama uuendus:
"Sest nüüd saate kõik sünni-, ristimise-, abiellumise-, lahutuse-, surma- ja matusekuupäevad sisestada lisaks täpselt ja umbes kujule ka enne, pärast ning ajavahemikus (viimased kolm ka koos märkusega umbes)"
Hetkel otsing veel seda ei toeta ja tehakse muudatust.

Private User Õige, kaksikutele või mitmikele spetsiaalset märgistust on küsitud ja see on ka nn ootejärjekorras.
Teil aga soovitan kasutada praegust enamlevinud süsteemi kus kaksikutele kirjutatakse järelliite väljale sõna kaksik.
Võite kasutada ka Unicode sümbolit: ♊, aga seda pole ma veel kohanud siin Genis

Private User Geni API piiranguid ei ole ja seni on lubatud et ka ei tule.
GEDCOM allalaadimise piirang võib muutuda (eriti maksnud PRO-del) aga isikul kes pole kaua Genis tegutsenud ja isikuid lisanud sellel selle teenusega asja pole.
Piirang pandi peale just statistilise analüüsi põhjal.
Siin hakkas juba välja kujunema seltskond kes tuleb algajana/uusliitujana Genisse, leiab sugulased, saab nende puusse ja siis esimese asjana laadib alla GEDCOM metsa. See % moodustas allalaaditud GEDCOM-idest üha kasvava osa. Lisaks võib praegu just viimase poole aasta jooksul Genist kõrvale pandud puid leida kõigist genealoogia veebikeskkondadest (kus GEDCOM GED või PAF import lubatud).

Aa, sellisest gedcomi piirangust saan ma isegi aru.

praegu sugulus ei näita, ka mingi uuendus sellega tulemas või ?

Private User - PRO-de jaoks toimib küll.

Showing 1771-1800 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion