כ"ח חללים או כל חללי מבצע דני?

Started by Sharon Rozov on yesterday
Showing all 9 posts

שלום, מה דעתכם להפוך את הפרויקט לחללי "מבצע דני" ולהנציח בו את כל 179 החללים שנפלו בין 10.7.48-18.7.48?
להבנתי זה היה מבצע מתגלגל וכל הנופלים במבצע היו חלק ממאמצי הכיבוש האזור.
שרון

,בפרויקטים של חללי מלחמות ישראל, שכבר קיימים בג׳ני - אנחנו לא נוהגים לשנות את התכנים מפאת כבוד לנופלים ולמשפחותיהם. לכן לא הייתי משנה דבר בפרויקט ״חללי גבעת כ״ח״.
עם כל זאת - אין מניעה להקים פרויקט זכרון חדש לחללי ״מבצע דני״ של מלחמת השחרור - ולאגד בו, כפרויקט גג - ולהפנות אליו פרוייקטים קיימים או גם פרוייקטים עתידיים של הקרבות השונים במבצע - כגון: מבצע כבוש לוד ורמלה, קרבות לטרון במלחמת השחרור, הקרב על גבעת כ״ח, ולחימות או קרבות נוספים במבצע - ולציין לזכרון בכל פרוייקט קרב או סדרת לחימה כזה (כפרוייקט בת) את שמות החללים.

Sharon Rozov

דודי,אחיו של אבא שלי,בנימין(בנק)ורצקי הי"ד, נהרג/נרצח בדם קר בקרב על קולה(גבעת כ"ח)...אני מעדיף שהצב הקיים יישאר כפי שהוא.

אם את מעוניינת לאחד את כל הנופלים במבצע דני,את יכולה להקים פרויקט חדש,כפי שיגאל בורשטיין הציע לך,ואם תזדקקי לעזרה,אוכל גם לעזור לך בהנצחה.

חיים

Sharon Rozov

ראיתי שצירפת היום את:

Moshe Arazi

כחלל צה"ל שנהרג בקרב על קולה...

יש לי כבוד והערכה ענקית לכל חלל צה"ל ולמשפחתו,אך הוא לא נפל בקרב על קולה...הוא נפל בקרב על בית-נבאללה.

כל שמות הנופלים בקרב על קולה נמצאים באנדרטה,מצרף את תמונת האנדרטה:

https://www.geni.com/photo/view?album_type=photos_of_me&id=6000...

הוא לא נפל בקרב על קולה,ולכן אודה לך אם תסירי את הפרופיל שלו מהפרויקט על חללי גבעת כ"ח

תודה רבה שרון

אגב,כל חללי גבעת כ"ח(קולה),קבורים בקבר אחים בבית העלמין הצבאי בנתניה...

Sharon Rozov

גם:
Jeroham Ruzi

לא נפל בקרב על קולה,ויש להסירו מהפרויקט....

אעבור במהלך היום/מחר על כל השמות ואבדוק אותם,ואם ישנם חללים נוספים שצורפו לפרויקט בטעות,אעדכן

שלום חיים,
אני מסירה את הפרופיל של משה ארזי. הוא היה הטריגר לפתיחת הדיון.

לעניות דעתי, אמנם רוב חללי הקולה קבורים בנתניה, אך לא כולם.

שרון
שרון

Sharon Rozov

שלום שרון,

האמיני לי,שכל חללי גבעת כ"ח קבורים בקבר אחים בנתניה...שורה מאחוריהם קבורים מספר לוחמים מאותה פלוגה(אך לא אותה מחלקה),שנהרגו 2-3 ימים קודם לכן בקרב על מגדל צדק...

Sharon Rozov

בנימין הי"ד,היה דודי היחיד,לצערי הרב לא זכיתי להכיר אותו, אך גדלתי על סיפורים עליו...

לאחר הירצחם של סבי וסבתי בשואה,הוא שימש לאבי-אבא,אם, ואח גדול,ונפילתו ליוותה את אבי ע"ה כל ימי חייו-עד מותו...

אני בקיא היטב במה שהלך בקרב,וגם במי שעלו על ג'יפ וברחו והפקירו את החיילים שלהם,אפילו מבלי לקחת פצועים איתם...שניהם מוכרים מאד,האחד גם הגיע להיות לתפקיד הרם ביותר במדינת ישראל

את נוגעת בפצע פתוח...מבקש ממך להניח לפרויקט להתקיים כפי שהיה עד כה.
תודה

Showing all 9 posts

Create a free account or login to participate in this discussion